Korvgryta



Lammkorvsgryta

  • Gotländsk lammchorizo
  • Potatis
  • Palsternacka
  • Morötter
  • Buljongtärning
  • Matfett
Skala och tärna rotfrukterna och koka upp dem i en kastrull med vatten. Smula över buljongen och häll i lite matfett. Låt koka under lock tills rotfrukterna fått önskad konsistens. Skiva därefter korven och häll i grytan. Rör om och värm upp tills korven blir varm. Krydda med salt och paprikapulver. Servera gärna med macka!

Iskender



Iskender kebab
  • Fryst kebabkött
  • Pitabröd
  • Yoghurt
  • Margarin
Tomatsås
  • Passerade tomater
  • Tomatpure
  • Vatten
  • Ev. kryddor
Skär brödet i rutor och lägg det i ett lager på en tallrik. Häll över yoghurt och lägg upp det stekta kebabköttet på. Sist hälls såsen och hett smält margarin över köttet. Servera gärna med stark grillad paprika till!

RSS 2.0