Veg. Lasagne

image15

Vegetarisk lasagne
  • Lasagneplattor
  • Quornfärs
  • Spenat
  • Krossade tomater
  • Vitlök
Stek färs, spenat, och tomater i lite olja.
Finhacka vitlöken och tillsätt det i röran.
Krydda med salt och peppar.


Smörj in en ugnsform med olja och lägg sedan lasagneplattorna på den.
Häll över halva färsröran och toppa den med bechamelsås.
Lägg på ett lager till med plattor och upprepa med färs och sås.
Efter att ha lagt på det tredje lagret plattor toppas lasagnen med riven ost för att ge den en knaprig och gulbrun yta i ugnen.
 Servera gärna med tärnade tomater.


Bechamelsås
  • 7 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 70 gram riven ost
Koka upp halva mjölken tillsätt sedan resten av mjölken och mjölet.
Värm upp en stund oh tillsätt riven ost.


Kommentarer
Postat av: emma

vegetarisk lasange e jätte gott:)

2008-03-03 @ 01:48:07
URL: http://enlitentax.blogg.se
Postat av: Sandra

Den var ju god för att jag hade gjort den!

2008-03-04 @ 13:16:16
Postat av: Anna

Kul idé med bloggen!
Marängtårtan ser alldeles för god ut ;-)

2008-03-07 @ 23:41:53
URL: http://skaninginorrland.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0